Aprašymas
Kavos istorija
Daugelis moterų, kurios yra Asociación de Mujeres Cafetera Plan Mil narės, yra vienišos motinos ir atvyko į Serranía del Perijá subregioną kaip pabėgėlės, perkeltos dėl smurto. Šiandien asociacijos ir jos partnerių dėka jos yra rūšinės kavos augintojos, naudojančios pažangias žemės ūkio ir perdirbimo technologijas, gamindamos šią puikią kavą. Šiandien tos pačios moterys bendrai valdo arba turi savo ūkį, kuriame augina rūšinę kavą. Daugeliui netgi pavyko užmegzti tiesioginius ryšius su skrudintojais iš viso pasaulio. Be rūšinės kavos auginimo ir pardavimo, kooperatyvo moterys taip pat gamina ir prekiauja gervuogėmis, gysločiais, bananais, moliūgais, maniokais, pupelėmis, kukurūzais ir uogomis, kad papildytų savo pajamas iš kavos gamybos.
Visa kava yra selektyviai renkama rankomis ir susmulkinama naudojant nedidelius trintuvus, esančius gamintojų šeimos ūkiuose. Ištrintos pupeles fermentuojamos maždaug 18 valandų, po to visiškai nuplaunamos, o po to 7–14 dienų džiovinamos saulėje. Grupės partneris Inconexus padeda pastatyti bendrą džiovinimo zoną su parabolinėmis lovomis, kad maksimaliai padidintų džiovinimo erdvę ir pagerintų džiovinimo procesus.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.